DrankenBoutique.nl gebruikt cookies om het bezoek en winkelen bij DrankenBoutique.nl nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Privacy beleid

Curious Halo

ORIGINAL RECIPE

50 ml Martell VSOP
100 ml seltzerwater (of bruisend mineraalwater)

Giet Martell VSOP in een longdrinkglas over ijs, en maak het drankje compleet met bruisend water. Roer een beetje. Garneer met een gedraaide citroenschil over de rand.

Plum Spritz

Het drinken van cognac met water werd rond 1790 populair in Londen. In de jaren 1840 genoten Amerikanen van cognac met sodawater, terwijl in Frankrijk de trend van het mengen van cognac met seltzerwater (fine à l'eau) in de Parijse cafés van 1920 tot 1960 immens populair was. Ernest Hemingway heeft het zelfs over fine à l'eau in zijn roman The Sun Also Rises uit 1926. Tegenwoordig is dit drankje het perfecte antwoord op de behoefte aan een eenvoudig maar elegant en verfrissend drankje.

 

'Fine': Een Frans woord dat verwijst naar cognac (technisch gezien naar 'eau de vie de vin'), wat letterlijk 'subtiel' betekent.

'A l'eau': Frans voor 'met water'.

Curious Halo - Twisted recipe
Het klassieke recept kan worden aangepast door Russische thee te gebruiken in plaats van bruisend water. Doe 2 barlepels Russische thee (los) in 1/2 liter koud water voor 1 minuut (er zal veel minder tannine loskomen dan met heet water).

Dit voegt frisheid en een complexere smaak toe aan dit eenvoudige drankje.

If you like this, let's try these!