DrankenBoutique.nl gebruikt cookies om het bezoek en winkelen bij DrankenBoutique.nl nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Privacy beleid

COGNAC

WAT IS COGNAC?

Cognac is een amberkleurige, alcoholische drank uit de wijnstreken Charente en Charente-Maritime, gelegen rondom het Franse stadje Cognac. De drank wordt gemaakt door witte wijn te destilleren. Het destillaat, dat eau de vie heet, rijpt minstens twee jaar op eikenhout. Vervolgens worden verschillende eaux de vie geblend om tot de perfecte smaak te komen.

Cognac

WAAR STAAN DE AFKORTINGEN VS, VSOP EN XO VOOR?

VS, VSOP en XO staan voor de leeftijd en kwaliteit van de cognac. Iedere aanduiding strookt met de hoeveelheid tijd die de drank in de eikenhouten vaten heeft gerijpt. In 1983 heeft de Franse regering, op verzoek van het BNIC (Bureau National Interprofessionnel du Cognac)*, wetgeving opgesteld voor het gebruik van de kwaliteitsaanduidingen bij cognac. Deze aanduidingen, die op het label kunnen worden getoond, staan voor de leeftijd van de jongste eau de vie die in de cognac is gebruikt.

VS betekent 'Very Special': een VS-cognac bevat enkel eaux de vie van ten minste twee jaar oud. Afwijkende nomenclatuur is toegestaan, zoals '3 sterren' of 'luxe'. Dergelijke omschrijvingen behoren stuk voor stuk tot VS-cognac.

VSOP staat voor 'Very Superior Old Pale'. VSOP-cognac wordt gemaakt van eaux de vie die ten minste vier jaar zijn gerijpt. Onder de VSOP-noemer vallen ook omschrijvingen als ‘Old’ of 'Reserve'.
XO staat voor 'Extra Old'. Dit soort cognac bevat uitsluitend eaux de vie van minstens zes jaar oud. Omschrijvingen als 'Napoleon' en 'Old reserve' staan gelijk aan XO.

If you like this, let's try these!